No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Notícies del CPNL

Activitats properes

4 Juny de 2014 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Novetats del CPNL

Pujar

El CPNL celebra el 25è aniversari amb un seguit d’actes arreu de Catalunya

El CPNL celebra el 25è aniversari amb un seguit d’actes arreu de Catalunya

Amb motiu de la celebració dels 25 anys de la creació del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), els vint-i-dos centres de normalització lingüística (CNL) que l'integren han previst al llarg d'aquest any diversos actes de commemoració al seu territori. Els primers que han fet la celebració del vint-i-cinquè aniversari han estat el CNL del Vallès Oriental, el CNL Montserrat, el CNL Ca n'Ametller i el CNL El Prat de Llobregat.

Més informació

300 fets de llengua

300 fets de llengua

El projecte 300 fets de llengua s'emmarca dins de la commemoració del Tricentenari amb la finalitat de difondre els fets més rellevants de la nostra història i motivar l'aprenentatge de la llengua catalana d'una manera lúdica. També pretén sensibilitzar sobre els fets positius i negatius que ha superat el català fins arribar a la situació actual: una llengua moderna i de prestigi.

Més informació

Bones pràctiques

Pujar

El joc de l’Scrabble: una estratègia d’aprenentatge i ús de la llengua catalana

El joc de l’Scrabble: una estratègia d’aprenentatge i ús de la llengua catalana

L'Scrabble no està considerat un joc lingüístic pròpiament, però sí que és un joc on cal saber aprendre i enriquir el propi llenguatge. Per això, i amb la finalitat d'enfortir el coneixement del català i per aprendre d'una forma lúdica i divertida els diversos Centres de Normalització Lingüística (CNL) han apostat per jugar a aquest joc de taula amb el seu alumnat.

Més informació

La colla castellera com a parella

La colla castellera com a parella

La finalitat d'aquest  projecte, engegat pel Servei Local de Molins de Rei (CNL de Ca n'Ametller), va més enllà de difondre el programa Voluntariat per la llengua (VxL): la colla castellera, en aquest cas, esdevé la "parella" lingüística d'un aprenent i a banda l'entitat difon una activitat tradicional. 

 La participació de la Colla Castellera els Matossers de Molins de Rei va començar fent difusió del programa entre els seus associats, va continuar amb l'organització d'un taller sobre el fet casteller amb motiu de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i ha acabat amb el compromís de la Colla de "tutoritzar" els aprenents que volen tenir-los com a parella i fomentar activament l'ús del català.

Més informació

Formació i campanyes

Pujar

Apren.cat, cursos de català per al SOC

Apren.cat, cursos de català per al SOC

El Servei d'ocupació de Catalunya (SOC) programa i executa les accions que deriven de polítiques actives d'ocupació. En el marc d'aquestes funcions, ofereix a les persones inscrites  a l'organisme, formació per millorar les seves capacitats d'inserció laboral.

Per desenvolupar les actuacions formatives de llengua catalana, des de l'any 2011 els SOC ha encomanat al Consorci per a la Normalització Lingüística la gestió del programa Aprèn.cat, amb l'encàrrec de coordinar i impartir els cursos de català.

Més informació

III Jornades aprendre llengües al segle XXI

Els dies 19 i 20 de juny el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) organitza les III Jornades aprendre llengües al segle XXI, que aquest any es faran al Centre de Cultura Contemporània (CCCB) de Barcelona, i seran inaugurades per la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa.

Més informació

VxL

Pujar

Cuinem, parlem, mengem: un taller de cuina amb receptes d'arreu del món elaborades per parelles lingüístiques

Les activitats complementàries a les trobades setmanals de les parelles lingüístiques ofereixen als participants la possibilitat de conèixer altres persones del col·lectiu i de practicar el català en entorns en què el vocabulari emprat pot ser ben diferent de l'habitual. El Centre de Normalització Lingüística del Maresme, a través de l'Oficina de Català de Teià i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura d'aquesta població, organitza des del mes d'abril el taller de cuina i llengua Cuinem, parlem, mengem a la Casa Municipal de Cultura (CMC) de la Unió de Teià i adreçat a les parelles lingüístiques i l'alumnat dels cursos de català de Teià, el Masnou i Alella.

Més informació

Anem a casa? El darrer número de la col·lecció Parlem tu i jo s’afegeix als materials de suport a les converses de les parelles lingüístiques del VxL

Anem a casa? El darrer número de la col·lecció Parlem tu i jo s’afegeix als materials de suport a les converses de les parelles lingüístiques del VxL

La col·lecció Parlem tu i jo, que edita la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, té per objectiu facilitar el diàleg i proporcionar nous temes de conversa als voluntaris i aprenents que es troben com a parella lingüística per parlar en català una hora a la setmana.

Més informació

Breus

Pujar

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Destaquem

3a Jornades Ensenyament Voluntariat TV parla.cat

Contacte

Consorci per a la Normalització Lingüítica
Àmbit de Projecció
C/ Mallorca, 272, 8è
08037 Barcelona
Tel. 93 272 3100
Fax: 93 487 2167
A/e: cpnl@cpnl.cat

Llicència de Creative Commons 2014 Consorci per a la Normalització Lingüística