No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Notícies del CPNL

Activitats properes

2 Abril de 2014 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Novetats del CPNL

Pujar

Per Sant Jordi, el CPNL organitza una quarantena d'activitats

St. Jordi

Aquest mes d’abril ens porta un any més la celebració de la Diada de Sant Jordi, un dia especial i molt celebrat al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Els centres de Normalització Lingüística organitzaran o participaran en 38 activitats arreu de Catalunya com maratons literàries, concursos, gimcanes lingüístiques, trobades amb escriptors, tallers de lectura, recitals de poesia, lectures populars, fires, intercanvis de llibres, intervencions en programes de ràdio o clubs de lectura, entre d’altres.

Més informació

Lectures per aprendre

Llegir forma part de l’aprenentatge de la llengua. Un bon lector és el que gaudeix de la lectura, la comprèn, hi interacciona... i a les aules de català volem ajudar els alumnes a ser bons lectors.lectures

Com que és important compartir les experiències d’aula, hem creat un espai per compartir les lectures que els professors del CPNL proposen als seus alumnes. Un espai on, de manera sintètica, hi ha dades bàsiques de la lectura, les finalitats didàctiques, el nivell recomanat, el gènere, els materials didàctics per treballar el llibre, etc.

Més informació

Bones pràctiques

Pujar

A l’abril, cada paraula val per mil

paraulesA l’abril cada paraula val per mil és una activitat que l’any 2013 va iniciar el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, amb l’objectiu de fer visible la llengua al carrer, és a dir, posar la llengua a l’aparador de les botigues. Aquest objectiu s’aconsegueix mitjançant l’edició d’uns cartells que expliquen de manera clara i abreujada algun aspecte interessant de la llengua.

Més informació

Posa’t en joc!

lecturesAquesta iniciativa del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental té un doble objectiu: d'una banda, que el català sigui present d’una manera lúdica en un espai municipal públic, com és un centre cívic i, de l’altra, que l’alumnat i els participants del programa Voluntariat per la llengua coneguin aquests espais i les activitats que s’hi fan.

Més informació

Formació i campanyes

Pujar

El CPNL col·labora en el IV Simposi Internacional sobre Ensenyament del Català

El IV Simposi Internacional sobre Ensenyament del Català es proposa fer una reflexió i debatre sobre la situació actual del català en els diferents nivells educatius i als diferents territoris de parla catalana, així com també donar a conèixer les aportacions més actuals que ofereixen les disciplines relacionades amb l’aprenentatge de segones i terceres llengües. L’edició d’enguany també vol ser un punt d’intercanvi de tota mena de recerques i d’experiències encaminades a difondre el coneixement i l’ús de la llengua catalana entre aquells que no la tenen com a llengua familiar, i apuntar noves línies d’actuació a partir de la reflexió i el debat.

Simposi

Més informació

El CPNL fomenta el cinema en català

CINC

De fa anys, el Consorci per a la Normalització Lingüística fomenta el cinema en català dins de les seves activitats de foment de l'ús. La participació del Consorci en la difusió del cinema en català en tot l’àmbit territorial consisteix, a grans trets, en l’organització de cicles de cinema en català i en la difusió de les estrenes de la cartellera.

Més informació

VxL

Pujar

Llegir per parlar, llegir per aprendre, nou material de suport per a les parelles lingüístiques

<i>Llegir per parlar, llegir per aprendre</i>,  nou material de suport per a les parelles lingüístiques

La conversa a partir de la lectura: aquesta és la nova proposta que s’ofereix als participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) a través de presentacions arreu del territori per explicar-los les diferents maneres com poden fer servir el nou material Llegir per parlar, llegir per aprendre, que edita la Direcció General de Política Lingüística (amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística), en el marc del programa Llegiu i parleu.

Més informació

El Voluntariat per la llengua, Premi Ciutat de Sant Cugat

El Voluntariat per la llengua, Premi Ciutat de Sant Cugat

El 24 de març el programa Voluntariat per la llengua (VxL) va ser reconegut amb un dels cinc premis Ciutat de Sant Cugat, que distingeixen persones, entitats, associacions o empreses que han tingut un paper destacat en els àmbits social, cultural, artístic, científic, econòmic, polític o esportiu de Sant Cugat al llarg de l’any anterior a la convocatòria dels premis. En concret, se’l va distingir per promoure el voluntariat lingüístic a la ciutat des de fa 10 anys a través del Servei Local de Català, promovent d’aquesta manera l’ús del català a la població.

Més informació

Breus

Pujar

Notícies breus

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Destaquem

Emociona't amb la poesia! VxL Aprèn català

Consorci per a la Normalització Lingüítica
Àmbit de Projecció
C/ Mallorca, 272, 8è
08037 Barcelona
Tel. 93 272 3100
Fax: 93 487 2167
A/e: cpnl@cpnl.cat 

Llicència de Creative Commons 2014 Consorci per a la Normalització Lingüística