Consorci per a la Normalització Lingüística

10 hores de lectura en veu alta al nivell Intermedi - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

10 hores de lectura en veu alta al nivell Intermedi

El passat mes d'octubre el CNL L'Heura va iniciar una nova experiència amb els cursos de nivell Intermedi, 10 hores de lectura en veu alta.  La proposta va sorgir de la necessitat de promoure i treballar la lectura com a part de l'aprenentatge de la llengua. Es tractava d'incloure al curs 5 sessions de dues hores.

L'objectiu de les sessions era treballar els aspectes de la lectura que més dificultats presentaven als alumnes:  comprensió, entonació, fluïdesa, fonètica... Cada alumne els practicava amb el mateix text al llarg de les cinc sessions. L'objectiu final era aconseguir una bona lectura del text que havien treballat.

A l'octubre, coincidint que el Correllengua estava dedicat a Pere Calders, es van passar al grup d'alumnes de l'Intermedi textos per conèixer i difondre l'obra de l'escriptor. Es va repartir un conte de Pere Calders a cada alumne. Amb aquest text i, a cada sessió, es van treballar diversos aspectes: entonació, comprensió lectora, sons difícils... A l'última sessió es va fer una lectura col·lectiva on els alumnes havien de traslladar al text tot allò que havien anat treballant a les sessions.

La valoració dels alumnes va ser molt positiva i aquest mes de febrer es tornaran a fer les sessions de lectura en veu altra en un altre curs de nivell Intermedi.

 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística