Consorci per a la Normalització Lingüística

Ja arriba l'Any Nou xinès, l'any de la Rata de Metall - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

Ja arriba l'Any Nou xinès, l'any de la Rata de Metall


L'Any Nou xinès, o la Festa de Primavera, és la celebració més important a la Xina. A Santa Coloma, on tenim una de les poblacions xineses més grans de tota Catalunya, ja fa uns anys que la celebrem.

Les activitats de l'Any Nou xinès comencen dissabte 25 de gener amb la celebració a la ciutat de Barcelona i acaben el 8 de febrer amb la Festa dels Fanals a Santa Coloma de Gramenet. Entre aquestes dues dates, es programaran diferents activitats vinculades amb l 'Any Nou xinès a la nostra ciutat, i que en breu publicarem en el nostre web. El CNL L'Heura participarà en el "Taller de cuina a quatre mans", en una projecció de cinema xinès en català i a la rua de la Festa dels Fanals.

"L'any de la Rata és el primer del cicle de 12 animals. Segons la llegenda, va ser la guanyadora de la cursa que es va celebrar per a determinar l'ordre dels 12 animals. Com a tal, l'any de la Rata representa el començament d'un nou cicle, un any de re-començaments i noves oportunitats. [...] Segons l'horòscop xinès, serà un any d'èxits, força, amor i diners, en el qual la gent mostrarà especial determinació pel que fa als seus propòsits, aspiracions i fins i tot les seves aficions. És considera doncs un bon any per a emprendre nous projectes que, ben planificats, tindran un bon futur!" (Font: http://www.lallanterna.com/2019/11/26/any-nou-xines-2020/)

 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística