Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL present en un congrés a Taiwan - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL present en un congrés a Taiwan


El Consorci per a la Normalització Lingüística va ser convidat a l'International Conference on Revitalization of the Hakka Language and Minority Languages, que es va celebrar a Taipei (Taiwan) el 15 i 16 de desembre del 2018. El congrés, organitzat pel Consell d'Afers Hakka, tenia com a objectiu conèixer les estratègies i les mesures de política lingüística que adopten llengües d'arreu del món per preservar el seu futur.

La intervenció del CPNL es va centrar, en primer lloc, a explicar la situació actual de la llengua catalana a Catalunya, caracteritzada per dos moviments immigratoris molt importants en els últims 60 anys que han condicionat les dinàmiques sociolingüístiques, i també per una legislació lingüística estatal favorable a l'ús del castellà per davant de les altres llengües que es parlen a l'Estat espanyol. En segon terme es va fer esment a algunes de les actuacions que el Consorci du a terme per promoure la llengua, com ara els cursos, el Voluntariat per la llengua i les sessions de sensibilització en l'àmbit de la salut. Finalment, es van presentar alguns dels reptes lingüístics que hem d'afrontar com a societat, com per exemple l'extensió del coneixement i l'ús del català en aquelles àrees on s'empra poc o l'aprofitament de les llengües dels nouvinguts.

Davant d'un auditori format per uns 200 especialistes i professors, a més del cas català, els assistents també van conèixer diversos aspectes relacionats amb el gal·lès, el hakka i diverses llengües indígenes de Taiwan, el sòrab (Alemanya), el flamenc (Bèlgica), el sami (nord d'Escandinàvia) , l'ainu (Japó) i el bretó (França).

El congrés va servir per constatar la fortalesa de la llengua catalana davant altres realitats lingüístiques europees i la potència d'una organització com el CPNL, amb centenars de professionals treballant diàriament per enfortir la presència del català.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística