Consorci per a la Normalització Lingüística

Ja són set els temes per parlar en català que poden fer servir els VxL - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Ja són set els temes per parlar en català que poden fer servir els VxL


Les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL) adquireixen el compromís de parlar en català una hora a la setmana el dia i al lloc que els vagi millor. L'objectiu és que els aprenents puguin practicar la llengua d'una manera distesa i agradable, sigui en trobades presencials o a través de videoconferència.

Tot i que de seguida troben interessos en comú per comentar-los, sempre poden recórrer als materials de suport a la conversa que el VxL els ofereix.

Entre aquests recursos hi ha les petites guies Temes per parlar en català, amb moltes propostes per utilitzar diferents lèxics i conèixer noves paraules.

L'últim número (el 7), proposa preguntes per iniciar una conversa al voltant dels aniversaris, els records, els diaris personals, els panellets, les Nadales, el Carnaval, els edificis, els estudis, els homes i les dones, l'òpera, el sedentarisme, el mercat i les targetes. Són temes diversos amb qüestions que habitualment es poden plantejar en situacions quotidianes.

Aquests materials, que reben les parelles lingüístiques en ser formades al Centre de Normalització Lingüística que les gestiona (de manera presencial o en línia), es poden consultar a l'apartat Materials del web del VxL.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística