Consorci per a la Normalització Lingüística

Anagrames sobre Fabra, Abelló, Capmany i Pedrolo - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

Anagrames sobre Fabra, Abelló, Capmany i Pedrolo


Cent cinquanta alumnes del CNL L'Heura resolen anagrames de Pompeu Frabra i d'autors commemorats durant l'Any literari.

Aquest joc consisteix a trobar una paraula formada per un conjunt de lletres del parauler, que s'associa a l'obra o a la vida d'un dels autors assenyalats. Hem treballat aquests anagrames en nou cursos des del nivell de Bàsic 3 fins al nivell de Suficiència, i hi han participar uns 150 alumnes com a joc d'escalfament introductori a l'activitat La maleta de Fabra.

Els anagrames són un joc lingüístic fruit de la col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Federació Internacional de l'Scrabble en Català (FISC) que difon tant el 150è aniversari del naixement del Mestre Fabra com el centenari del naixement dels escriptors Montserrat Abelló, Maria Aurèlia Capmany i Manuel de Pedrolo, tots ells commemorats dins l'any literari per la Institució de les Lletres Catalanes.

Recentment el CPNL i la FISC han signat un conveni per a col·laborar en la promoció del programa "I tu, jugues en català?" i per al foment de l'ús de la llengua catalana en l'àmbit de tot el territori de Catalunya.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística