Consorci per a la Normalització Lingüística

Condiments i espècies a la 7a edició Els sabors del món - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

Condiments i espècies a la 7a edició Els sabors del món


Diumenge 27 de maig el CNL L'Heura va conduir l'activitat central d'Els sabors del món, durant la 7a edició de la mostra, enguany dedicada als condiments i les espècies.

L'activitat "Descobreix les espècies a través dels sentits" proposava els visitants de la mostra conèixer o reconèixer fins a 12 espècies a traves de la vista, del tacte i de l'olfacte: alfàbrega, nou moscada, anís estrellat, coriandre, fonoll, sumac, gingebre, comí, pebre vermell, cúrcuma, canyella i farigola.

Tothom que hi va participar va rebre una bosseta amb el condiment Ras-alhanut, que és el preparat de les millors espècies que hi ha a la botiga, segons ens va explicar Mohamed Kourchal, el comerciant davant la botiga d'espècies Al Attar amb qui hem col·laborat.

El CNL L'Heura va compartir l'estand amb la Biblioteca del Fondo, que va oferir una mostra de llibres d'espècies i condiments d'arreu del món.

Els més de cent participants en l'activitat entraven, a més, en el sorteig d'una targeta regal de la Llibreria Carrer Major gentilesa de la Biblioteca del Fondo, i de dues Targetes Ciutat gentilesa dels organitzadors de la mostra, L'agrupació del Comerç i de la Indústria de Santa Coloma. Els guanyadors han estat: Gemma Sol, Lorena Pérez Povedano i Hasan Momde.

Els sabors del món és una mostra gastronòmica en què, des del 2012, es pretén donar a conèixer productes alimentaris i elaboracions culinàries de les diverses cultures que conviuen al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet. Els objectius últims de la mostra són la promoció del comerç local, la cohesió social i el foment del català com a llengua comuna.

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística