Consorci per a la Normalització Lingüística

Com és l’amanida de lliris d’un dia? Què són els ous mil·lenaris? - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

Com és l’amanida de lliris d’un dia? Què són els ous mil·lenaris?


Ja tenim aquí Els sabors del món!  El dijous, 18 de maig, al restaurant German's del  barri del Fondo, es va presentar la sisena edició de la mostra, que es va gestar l'any 2012 en el marc del pla de dinamització lingüística del Fondo i que  pretén fer visible la riquesa de productes alimentaris que es troben al barri.  El seu èxit continuat ha portat a trobar-nos a punt de celebrar una nova edició el proper diumenge, 28 de maig, organitzada per l'Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet.

Laia Muñoz, presidenta de L'Agrupació, va  presentar aquesta nova edició acompanyada per Paco Cano, regidor de Comerç, Promoció de la Ciutat i Turisme,  i Diego Arroyo, tinent d'alcaldia i president del Consell de Centre del CNL L'Heura, així com de Pilar López, directora del CNL, Anna Lanau, dinamitzadora del programa d'acolliment de la comunitat xinesa del CNL L'Heura,  Montserrat Serra, de l'Àrea de Recerca i Gestió Terminològica del Termcat i del cuiner i propietari del restaurant  Shandong , Zhang Giang.

Enguany, un cop més, Els sabors del món formen part de Santa Coloma Degusta.

Els objectius de la mostra són el foment del comerç local, el foment de l'ús del català i el foment de la cohesió social.

EL GLOSSARI ELS SABORS DEL MÓN

El Glossari  Els sabors del món es va publicar el 2015 amb els termes treballats amb motiu de la mostra Els sabors del món dels anys 2012, 2013 i 2014. La finalitat d'aquest diccionari en línia era aplegar tots aquests termes que ja circulaven i eren consultables des del Cercaterm (el servei de consultes en línia del TERMCAT) i anar-lo alimentant amb els termes treballats cada any.

El glossari conté tant productes alimentaris (verdures, fruites, begudes, pans) com elaboracions gastronòmiques (aperitius, plats a base de carn o de peix, salses, dolços i postres) d'arreu del món: productes i elaboracions de la cuina xinesa, japonesa, coreana, índia, armènia, turca, de tot l'Orient Mitjà, del Pròxim Orient, del Magrib, de l'Àfrica occidental o de l'Amèrica Central i del Sud.

L'any 2017 el CNL L'Heura i el Termcat han treballat conjuntament per traduir i difondre entre els restaurants xinesos de la Santa Coloma de Gramenet cartes i menús en català.  Com a resultat d'aquesta feina conjunta  4 restaurants de la ciutat (Shandong Canguan- La Tasqueta,  Wenzhou, Ni Hao La-La Tostà i El Lliri) disposen de cartells de benvinguda en català i xinès i de cartes en català. El Glossari Sabors del món s'ha enriquit amb nous termes i preparacions culinàries de la cuina xinesa.

Des d'ara ja podeu trobar-hi : tofu amb ous mil·lenaris, amanida de lliris d'un dia amb salsa, fondue xinesa, pell de tofu amb cacauets pelats, rave rusticà amb orelles de Judes, tangyuan, xiitake amb choy sum, maduixa xinesa, gelatina de midó...

http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/201/

http://www.cpnl.cat/xarxa/cnllheura/noticies.html?ID=17451

http://www.cpnl.cat/xarxa/cnllheura/noticies.html?ID=17953

http://www.cpnl.cat/xarxa/cnllheura/noticies.html?ID=18383

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística