Consorci per a la Normalització Lingüística

Les trobades del VxL ja estan de vacances - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

Les trobades del VxL ja estan de vacances


Dijous 25 de maig va tenir lloc l'última trobada entre voluntaris i aprenents d'aquest curs. Des del mes de novembre participants del VxL s'han reunit a la Biblioteca de Can Peixauet per comentar exposicions de fotografies com la de "Santa Coloma en blanc i negre" o la de Montserrat Roig, però sobretot per parlar, ja fos sobre els límits de l'humor o la història dels nostres propis noms.

Les trobades no continuen a l'estiu i per això, abans d'agafar vacances, el tema de conversa va ser el Voluntariat per la llengua.  Així van començar els assistents explicant el motiu que havien tingut per apuntar-se al programa i la majoria d'ells assenyalaven el fet de poder relacionar-se amb més gent, però també hi havia qui entenia fer de voluntari o aprenent com una conseqüència lògica per haver fet un curs de català: si el comences, per practicar o si ja has assolit el nivell, per no perdre allò après. Algun cas més particular destacava com ser voluntari per la llengua l'havia servit per superar una època trista, ja que suposava una forma d'ocupar el temps sense tenir l'impacte emocional que podien tenir altres tipus de voluntariat.

També vam analitzar quina és la part més positiva del programa. En aquest cas, els aprenents destacaven que podien practicar la llengua de manera relaxada, com si fossin entre amics; per la seva banda, els voluntaris comentaven com és de profitós parlar amb gent diferent sobre cuina o costums, ja que, com deia un dels voluntaris, acaba sent com una oportunitat per viatjar al lloc d'origen de l'aprenent.

La trobada va acabar amb la intenció de veure'ns novament a la festa de final de curs del 15 de juny i desitjant retrobar-nos quan comenci el nou curs per compartir experiències i, al cap i a la fi, per parlar en català.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística