Consorci per a la Normalització Lingüística

Una vintena d'alumnes xinesos parlen en català a les botigues - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

Una vintena d'alumnes xinesos parlen en català a les botigues


El dilluns 22 de maig el curs de català inicial per a persones xineses del CNL L'Heura va sortir de l'aula per fer una classe una mica especial.

La professora ja els havia explicat que farien un exercici fora de classe, havien de fer una ruta per cinc establiments i es van preparar preguntes com "Quant costa això?" o "Quant val un quilo de pernil?" per poder-les fer als botiguers i alguns, fins i tot, van aprofitar l'ocasió per comprar alguna cosa.

Amb un plànol amb les adreces i fotos de les botigues, els diferents grups es van distribuir i entrar a les cinc botigues per fer l'activitat. La tarda va resultar molt divertida per als alumnes, que van posar en pràctica el que havien après a les classes, però també per als botiguers, que van rebre amb bon humor unes visites diferents de les habituals.

Volem agrair la col·laboració de la Cansaladeria Jové, Imbersonic Modelisme, Copisteria Itàlica, Farmàcia Bach i Boman sabates per haver atès tan bé aquests alumnes en les seves primeres pràctiques en català.

Aquestes botigues formen part de la xarxa de cent establiments col·laboradors del VxL, per la qual cosa ja estan acostumats a rebre alumnes fent pràctiques de català i van ser escollides per la proximitat a la Biblioteca del Fondo, on es fa el curs.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística