Consorci per a la Normalització Lingüística

La Generalitat dóna suport al programa de la Fundació puntCAT per promoure la digitalització del petit comerç - Llengua i empresa

Butlletí Llengua i empresa

La Generalitat dóna suport al programa de la Fundació puntCAT per promoure la digitalització del petit comerç


A principis d'octubre es va presentar el programa Comerçlocal.cat de digitalització del petit comerç que la Fundació puntCAT ha posat en marxa a Girona en col·laboració amb l'Ajuntament d'aquesta ciutat. La Generalitat dóna suport en els tres àmbits que integra aquesta iniciativa: el comerç, les TIC i la llengua.

En l'acte de presentació, Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona, va assegurar que les institucions cal que potenciïn totes aquelles activitats que tinguin com a objectiu promoure les TIC a les microempreses "perquè només 3 de cada 10 petites empreses té lloc web i les TIC, ben utilitzades, fan que les empreses siguin més competitives i més productives". També ha afegit que els avenços tecnològics i les aplicacions mòbils donen noves eines a aquestes empreses per adaptar-se als canvis en els hàbits de consum.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va explicar que el projecte Comerçlocal.cat encaixa amb els objectius del seu ajuntament "perquè té en compte les TIC, vol promocionar l'ús i la identitat del català i potenciar el comerç de proximitat". 

El president de la Fundació puntCAT, Ricard Huguet, va argumentar que els principals motius pels quals un comerç no té una pàgina web són "per manca de temps, o de recursos o per desconeixement de les possibilitats i avantatges que Internet pot aportar al negoci".

El programa Comerçlocal.cat vol impulsar una major presa de consciència de la importància de tenir presència en línia i les oportunitats que Internet ofereix als comerciants per desenvolupar el seu negoci. El programa s'ha implantat a Girona del 4 al 18 d'octubre amb la voluntat d'ampliar-ne l'abast a d'altres poblacions que es vulguin afegir a la iniciativa.

La Generalitat dóna suport al programa a través de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de la Presidència i del Consorci de Comerç Artesania i Moda del Departament d'Empresa i Coneixement.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística