Consorci per a la Normalització Lingüística

Actes per a la Memòria històrica - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

Actes per a la Memòria històrica


Del 20 de gener al 28 de febrer la ciutat recorda l'ocupació de les tropes franquistes en acabar la gerra civil, el gener de 1939, amb tot d'actes relacionats amb la memòria històrica.

Entre els actes que es faran destaquem:

 • Exposició "Cinema en temps de guerra, exili i repressió 1936-1975", al Museu Torre Balldovina. A partir del 20 de gener.
   
 • Ruta guiada "Els moviments socials i la lluita antifranquista a Santa Coloma". Un recorregut per alguns dels llocs més destacats per les seves lluites veïnals dels anys 60 i 70 (Ambulatori, Eurostil, Casadesport, Pla Popular...) fins a la plaça Orfila de Sant Andreu amb un autobús històric. Acte gratuït, places limitades amb inscripció prèvia al Museu 93 385 71 42 o al correu electrònic museutorreballdovina@gramenet.cat.
   
 • Projecció del documental "Comissió Antifeixista, 15 anys de lluita!", a Ca la Sisqueta (av. Santa Coloma, 104), dissabte 30 de gener a les 19.00 h.
   
 • Conferència "La repressió al moviment LGTBI durant el franquisme", a càrrec de Jordi Petit, escriptor i activista del moviment LGBTI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), al Museu Torre Balldovina, dimecres, 3 de febrer a les 19.00 h.
   
 • Conferència Imatges per recordar: els documentals de la Guerra Civil espanyola (1936-1939), a càrrec de Magí Crusells, professor d'Història Contemporània i Cinema a la Universitat de Barcelona i sotsdirector del Centre d'Investigacions Film-Història. Dimecres, 10 de febrer a les 19.00 h al Museu Torre Balldovina.

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística