Consorci per a la Normalització Lingüística

De cap a cap, nou curs de català en línia per a infants d'arreu del món - L'Heura Digital

Butlletí del CNL L'Heura

De cap a cap, nou curs de català en línia per a infants d'arreu del món


El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, juntament amb la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, han impulsat el curs en línia "De cap a cap", adreçat sobretot a infants de famílies catalanes que viuen a l'exterior.

L'objectiu del curs és que els fills d'aquestes famílies puguin aprendre català d'una manera fàcil, àgil i divertida, i amb materials especialment concebuts per a la seva edat.

El contingut del curs s'estructura en 10 unitats temàtiques centrades cadascuna en un conte vinculat a les èpoques de l'any.

Les activitats proposades fan referència al mes de l'any de cada unitat i presenten els exercicis a través de jocs, cançons, lectures, vídeos, qüestionaris... que treballen no solament a la llengua catalana, sinó també aspectes de la cultura i les tradicions catalanes i conceptes bàsics d'història o geografia de Catalunya.

El curs, a més, ofereix nombrosos enllaços externs a pàgines lúdiques i educatives.

Tot i que el treball individual és important, "De cap a cap" promou les activitats del curs en què els participants han d'interactuar, treballar en col·laboració i compartir idees i experiències, amb l'objectiu de fomentar la comunicació i estrènyer el vincle entre els participants.

Patufets al món, és un grup de tres mares catalanes que viuen a Irlanda, Alemanya i Sud-Àfrica i que han creat una plataforma a la xarxa amb recursos per tal que els nens i les nenes que no viuen a Catalunya no perdin el contacte amb la llengua, la cultura i les tradicions catalanes. Patufets al món assumeix la coordinació del curs "De cap a cap" i n'engega ara la difusió amb la intenció de començar a oferir-lo durant el primer trimestre de l'any.

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística