Consorci per a la Normalització Lingüística

Campanya "Ja estàs al dia?" als comerços de Terrassa - Teixim

Teixim. Butlletí informatiu del CNL de Terrassa i Rubí.

Campanya "Ja estàs al dia?" als comerços de Terrassa


Les associacions de comerciants de Ca n'Aurell, Eix Terrassa Nord, Eix Comercial Sant Pere, Mercat de la Independència i Mercat del Triomf se sumen als convenis que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i Rubí signa amb entitats, associacions i empreses per estendre el coneixement i l'ús del català.

 

Aquests convenis també comprometen les associacions a participar en el programa del Voluntariat per la llengua, que facilita que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar en un context real i distès.

 

Des de l'any passat, el SLC de Terrassa pren el compromís de fer visites personalitzades als comerços associats per informar-los dels serveis que l'administració posa al seu servei perquè puguin treballar en un català correcte: cursos de diferents nivells i modalitats (presencials i en línia) i revisions de textos (anuncis, fullets, llistes de preus, etc.), i la possibilitat d'adherir-se al programa de Voluntariat per la llengua, per atendre en català aquells que ho sol·licitin.

 

En paraules d'alguns comerciants, "moltes vegades ens és més fàcil, si ens parlen en castellà, contestar en castellà. I potser ens sembla que els fem un favor, que els ho fem més fàcil, però realment no els estem ajudant. Molts clients volen o els agradaria poder parlar català i el fet que nosaltres els parlem en català els pot facilitar que s'hi llancin".
 

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística