Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL fomenta el cinema en català - Notícies del CPNL

Activitats properes

El CPNL fomenta el cinema en català

La participació del Consorci en la difusió del cinema en català en tot l’àmbit territorial consisteix, a grans trets, en l’organització de cicles de cinema en català i en la difusió de les estrenes de la cartellera.

CINC

De les activitats organitzades pels centres de normalització lingüística (CNL) en aquest àmbit destaquen diversos cicles organitzats arreu del territori, com el “XVI Cicle de Cinema Infantil” a St. Feliu de Llobregat (organitzat conjuntament pel Servei Local de Català de Sant Feliu de Llobregat i l’Associació CineBaix), la tercera edició del cicle “Cinema en català, i més a prop!” (coorganitzat pel CNL de Tarragona, els Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona) o el Cicle de cinema/film/cinéma de Sabadell (organitzat per la Regidoria d’Educació amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell). També cal destacar els cicles que s’han programat a 33 poblacions en el marc delCicle de cinema infantil en català (CINC), que promou la Direcció General de Política Lingüística amb la coorganització d’alguns CNL. En altres casos els CNL només en fan difusió.

Altres actuacions en cinema del Consorci per a la Normalització Lingüística són la participació en la difusió de les estrenes de pel·lícules en català, del Documental del mes, la coorganització dels Premis Llanterna Digital per part del CNL de Lleida, juntament amb altres organismes o l’organització de cinefòrums. 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística