Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL col·labora en el IV Simposi Internacional sobre Ensenyament del Català - Notícies del CPNL

Activitats properes

El CPNL col·labora en el IV Simposi Internacional sobre Ensenyament del Català

Vic, 4 i 5 d’abril de 2014

El IV Simposi Internacional sobre Ensenyament del Català s’organitza al voltant de conferències, ponències i comunicacions que giren a l’entorn dels següents eixos temàtics:

 1. Llengua, cultura, societat i polítiques educatives
 2. Didàctica de la llengua
 3. Adquisició i aprenentatge de llengües
 4. Formació del professorat

Simposi

El Consorci hi participa enguany amb la presentació de 10 ponències a càrrec de diversos CNL:

 1. Judit Riart (CNL de Barcelona): XatCat, un projecte de socialització en català.
 2. Silvana Casal, Maria Fradera i Oriol Torras (CNL de Cornellà): Grups de Facebook com a espai virtual als cursos de català per a adults.
 3. Sílvia Aregall (CNL de Barcelona): En parlem dimecres. Un model d’inclusió social, lingüística i d’aprenentatge.
 4. Anna Vidal i Eugènia Baqueró (CNL de l'Alt Penedès i el Garraf): Una adaptació de “Llegim en parella” a les aules del CPNL. Com millorar la lectura en veu alta i la comprensió lectora.
 5. Albert Fabà (Àmbit de Formació i Foment): L’impacte dels cursos de català per a adults a la societat catalana.
 6. Carles de Rosselló i Alexandra Sans (CNL L'Heura): La promoció de l’ús oral del català a través del comerç. Una experiència amb els establiments col?laboradors.
 7. Núria Pujol, Pilar Carulla, Mar Pascual i Elisabet Alenyà (CNL de Barcelona): El diari de lectura en l’ensenyament de català per a adults.
 8. Emma Navó (CNL de Barcelona): Club de lectura de llengua catalana: eina per a l’aprenentatge, la cultura i la cohesió.
 9. M. Jesús Clua i Laura Corsà (CNL de Tarragona i CNL de Lleida): La motivació a l’aula de català.Un projecte col·laboratiu per a una tasca docent motivadora.
 10. Elena Blaya i Carme Bové (DGPL i Àmbit de Formació i Foment): Presentació dels materials Llegir per parlar, llegir per aprendre.

El IV Simposi es proposa fer una reflexió i debatre sobre la situació actual del català en els diferents nivells educatius i als diferents territoris de parla catalana, així com donar a conèixer les aportacions més actuals que ofereixen les disciplines relacionades amb l’aprenentatge de segones i terceres llengües. L’edició d’aquest any també vol ser un punt d’intercanvi de tota mena de recerques i d’experiències encaminades a difondre el coneixement i l’ús de la llengua catalana entre aquells que no la tenen com a llengua familiar, i apuntar noves línies d’actuació a partir de la reflexió i el debat.

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística