Consorci per a la Normalització Lingüística

Lectures per aprendre - Notícies del CPNL

Activitats properes

Lectures per aprendre

Llegir forma part de l’aprenentatge de la llengua. Un bon lector és el que gaudeix de la lectura, la comprèn, hi interacciona... i a les aules de català volem ajudar els alumnes a ser bons lectors.lectures

Com que és important compartir les experiències d’aula, hem creat un espai per compartir les lectures que els professors del CPNL proposen als seus alumnes. Un espai on, de manera sintètica, hi ha dades bàsiques de la lectura, les finalitats didàctiques, el nivell recomanat, el gènere, els materials didàctics per treballar el llibre, etc.

Des d’aquest enllaç, podreu consultar aquestes lectures a partir de criteris de selecció com el nivell, el gènere, la finalitat formativa i també per paraules clau.

Fomentar la lectura i, per tant, fomentar la competència lectora, afavoreix una societat amb coneixement i amb capacitat crítica. Ser capaços de llegir, de comprendre i de comentar llibres aporta coneixement, comprensió, empatia, autonomia per aprendre i satisfacció personal. Per tots aquests motius, els centres de Normalització Lingüística organitzen perses activitats al voltant de la lectura i les difonen a través dels seus usuaris a les xarxes socials.

Una d’aquestes activitats són els clubs de lectura, uns espais de trobada per intercanviar o expressar opinions sobre el que ha suggerit la lectura d’un llibre i que tenen com a finalitat millorar la comprensió i l’expressió oral del català, tant per als alumnes dels nostres cursos com dels aprenents que participen en el programa Voluntariat per la llengua. Aquest projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb les diverses xarxes de biblioteques públiques de Catalunya, l’Associació Lectura Fàcil i el Grup 62.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística