No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Portes Obertes

Butlletí electrònic sobre llengua per a comerços i empreses

41 Març de 2018 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Comunicació oral

Pujar

El voluntariat per la llengua a les empreses

El Voluntariat per la llengua (VxL) treballa des del 2010 amb les empreses per facilitar que persones que tenen coneixements bàsics de català el puguin practicar amb els companys de feina o amb persones externes que el parlen habitualment.

D'aquesta manera, les empreses poden oferir al seu personal millorar el nivell de català dins de l'entorn laboral i guanyen, alhora, en competitivitat, qualitat de servei i arrelament amb l'entorn immediat. Que el personal entengui el català i pugui expressar-s'hi amb fluïdesa millora la comunicació interna, però també la relació amb els clients.

Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb qualsevol de les nostres oficines.

Més informació

El voluntariat per la llengua a les empreses

Comunicació escrita

Pujar

Catalanitzador de Softcatalà

El Catalanitzador de Softcatalà és un programa que, de forma senzilla, posa a l'abast de qualsevol usuari tenir en català els ordinadors amb el Microsoft Windows o el Apple macOS.

En executar-lo, el Catalanitzador analitza automàticament els canvis que cal fer i, en un procés guiat, els realitza sense que l'usuari s'hagi de preocupar de res més. A aquest efecte, hi aplica els canvis de configuració, els paquets de llengua i els correctors ortogràfics necessaris perquè l'usuari pugui navegar i treballar en català.

Configura el català com a llengua d'escriptura. Per tant, juntament amb el corrector, és un assistent en la redacció de textos en català quan s'escriu a l'ordinador.

Actualment, hi ha més de 140.000 usuaris treballant i navegant en català gràcies al Catalanitzador de Softcatalà.

Font: Softcatalà

 

Catalanitzador de Softcatalà

Bones pràctiques

Pujar

El comerç local amb la promoció del català

A Vilanova i la Geltrú, recentment tres establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL) han renovat la seva adhesió al programa i un s'hi ha afegit de nou.

En aquests moments, hi ha una xarxa local de 43 punts de venda que, per mitjà de l'adhesió al VxL, mostren el seu compromís en el suport a l'ús del català amb els clients que l'estan aprenent i que volen ser atesos en aquesta llengua.

Al llarg de l'any aquests establiments col·laboren en dues actuacions estables: a la primavera s'organitza un concurs lingüístic i a la tardor els aprenents dels cursos de català fan pràctiques de compra en aquesta llengua amb l'ajuda del personal dels establiments adherits al VxL.

De cara al maig, a part d'aquesta quarantena de col·laboradors, també participaran en el concurs 'Endevina-la!' 24 establiments associats a Viu Comerç que no hi havien participat mai. En total, doncs, 64 punts de venda donaran visibilitat a aquesta activitat de promoció de la llengua.

imatge

La xarxa d'establiments col·laboradors en el Voluntariat per la llengua als diferents municipis de l'Alt Penedès i el Garraf arriba a 211 punts de venda, que participen també en aquestes actuacions.

Més informació: notícia al web

El comerç local amb la promoció del català

50 raons per fer marca en català

El català és una eina de màrqueting que apropa qualsevol negoci a un públic objectiu de milions de persones. Ajuda les empreses a segmentar i a generar empatia vers els seus consumidors. Ja l'utilitzen marques líder globals com Google o Apple.

Per això, la campanya Emmarca't difon les valoracions dels consumidors amb relació a la presència del català en la prestació de serveis empresarials. També presenta les 50 raons per fer marca en català en una infografia amb moltes dades interessants.

Us convidem a fer-hi una ullada i a prendre'n nota!

Font: Direcció General de Política Lingüística

50 raons per fer marca en català

Notícies de llengua

Pujar

Set anys del butlletí Portes Obertes per als comerços i empreses

Set anys del butlletí Portes Obertes per als comerços i empreses

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf va editar el primer número del butlletí electrònic Portes Obertes el desembre de 2010, amb l'objectiu de difondre informacions i recursos comunicatius per millorar la imatge corporativa i l'atenció al públic en català de les empreses de serveis, els establiments de restauració i els comerços de la comarca de l'Alt Penedès i la del Garraf.

Portes Obertes s'ha tramès ininterrompudament cada dos mesos des del primer número i, set anys després, s'ha arribat als 40 números. Es pot consultar qualsevol dels exemplars editats fins ara amb els sumaris corresponents al web del CNL.

Per subscriure-s'hi, cal escriure un missatge a penedesgarraf@cpnl.cat

Més informació a la notícia del web.

Fem Ribes i el Servei de Català organitzen el concurs 'Relats per al cafetó'

Fem Ribes i el Servei de Català organitzen el concurs 'Relats per al cafetó'

La tercera edició del concurs 'Relats per al cafetó' premia el millor relat que tingui relació amb la restauració o el sector comercial del municipi. Es tracta d'una fórmula que uneix dos àmbits: la comunicació escrita en català i el sector socioeconòmic.

Les narracions han de tenir un màxim de 400 paraules. Les obres es poden lliurar del 19 de febrer al 31 de març, a la bústia femribes.relatsxlcafeto@gmail.com. En joc hi ha 100 euros en tiquets regals per gastar als comerços adherits a l'associació de comerciants Fem Ribes.

Més informació a la notícia del web del CNL i al blog de Fem Ribes.

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Equip de redacció

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

   

Contacte

SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú
Rasa del Miquelet, 16
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 811 57 73
Fax: 93 811 58 22
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

 

SC de Vilafranca i l'Alt Penedès
C. de Pere el Gran, 32
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 61 79
Fax: 93 818 05 01
A/e: penedesgarraf@cpnl.cat

Twitter: @cpnlpobertes

 

Llicència de Creative Commons 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística