No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Butlletí del CNL de Girona

Especial de Nadal

41 Desembre 2016 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

I TU, JUGUES EN CATALÀ?

Pujar

La campanya

Per quart any torna la campanya "I tu, jugues en català?" amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i promoure'n l'ús i el consum.

Des del 2013 la campanya impulsada pel CPNL vol contribuir a potenciar el consum de jocs en català, a partir de la difusió del catàleg de productes actualitzat i de la relació de botigues adherides. En aquesta ocasió amb dues novetats importants: la nova app, millorada respecte de l'anterior, que permet consultar el catàleg en qualsevol moment; i el concurs de fotografies a través de les xarxes socials.

Més de 400 establiments adherits, 600 jocs catalogats, quasi 200.000 cartes al reis repartides a escoles, comerços, entitats, parcs de Nadal, etc., 13 fabricants col·laboradors i més de 250 acivitats relacionades, són els números d'un projecte que, tot i intensificar-se per aquestes dates, no es para en tot l'any.

A www.cpnl.cat/jocs, trobareu tota la informació sobre botigues adherides, jocs, cercador per edats i tipus de jocs, activitats... I si preferiu que us ho expliquem, mireu el reportatge d'Empordà TV en què s'entrevista la nostra companya Mònica Corominas, de l'Oficina de Català de Roses.

        

 

Les activitats

Pujar

Jocs en català a les aules dels cursos de català per a adults de Salt

Dijous 1 de desembre a les 15:00 h
Sant Dionís, 45
Salt

El dijous 1 de desembre algunes aules dels cursos de català per a adults de Salt es van convertir en espais lúdics, gràcies a la cessió de jocs de Via Lúdica. A banda d'adquirir consciència de la importància del joc, van poder comprovar amb l'app de jocs en català la quantitat de jocs en llengua catalana que hi ha al mercat.

La Plaça Mercat d'Olot promociona la campanya

Del 12 al 31 de desembre

Plaça Mercat
Olot

Les parades de la nova Plaça Mercat d'Olot lluiran una capsa de la campanya "I tu, jugues en català?". Durant aquests dies el personal de l'Oficina de Català ha fet fotografies de placers i parades amb aquestes capses amb la voluntat d'adherir-se a la campanya i d'incentivar localment la compra i el consum de jocs i joguines en català. Aquestes fotografies aviat es podran veure també al web i a les xarxes socials del Servei de Català d'Olot-la Garrotxa i el CNL de Girona.

A Olot, les botigues compromeses amb la campanya i on es poden comprar jocs i joguines en català són Andròmines i Somnis.

Els músics de la Bisbal també juguen en català

Els músics, grups de música i disjòqueis de la Bisbal són els protagonistes aquest Nadal de la campanya "I tu, jugues en català?". Des del 15 de desembre, una mostra de vint-i-quatre fotografies s'exposen als comerços de la Bisbal amb la intenció de promoure els jocs en català.

Carles Sanjosé de Sanjosex, Miquel Abras, Jaume Pla de Mazoni, BoBoix, Calitjes Fortes, Coalición Kanalla, Dj Ivanote, Escola de Música Conrad Saló, Aleix Bou i Genís Bou de The Gramophone Allsstars Big Band, Kevin Ruiz, Mal Asunto, Pau Blanco, la Puça Diatònica, Rafel Bazaga, The Rock'n roll Brothers, Sanjays, Dj Torrebruno, VA!, Les Vox, Xicranda, PD Txus, The Chemical Panxuts i La Principal de la Bisbal.

En la primera edició, els protagonistes van ser algunes botigues i les escoles de la població; i el 2015, les entitats culturals bisbalenques. Podeu veure totes les fotografies en aquesta pàgina.

 

El concurs

Pujar

Participa al concurs de la campanya!

Publica a les xarxes socials tantes fotos com vulguis del teu joc preferit. Pots participar-hi a través de Facebook, Twitter i Instagram de l'1 al 21 de desembre utilitzant l'etiqueta #itujuguesencatalà. Participa-hi! Hi ha tres superpremis per a tres premiats.

Les botigues adherides

Pujar

On comprar jocs en català

Els 51 comerços d'arreu de les comarques gironines compromesos amb la campanya "I tu, jugues en català?" es poden identificar fàcilment perquè a l'aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i les joguines es reconeixen per un adhesiu amb la imatge de la campanya que els fa més visibles.

Consulta els establiments que ofereixen jocs en català:

                           

APP "Jocs en català"

Pujar

Descarrega't la nostra APP

Cerca jocs i joguines en català a través de la nostra APP i comença a jugar des del teu mòbil!

Aplicació per a Android Aplicació per a iOS
(iPhone, iPad, iPod touch)

Nadal 2016

Pujar

Festes de Nadal a Olot, Figueres, Lloret de Mar, Banyoles, Porqueres, Calonge...

Com marca la tradició, en gairebé tots els cursos del CNL de Girona l'últim dia abans de les festes nadalenques es fa una petita celebració i s'aprofita per explicar en què consisteixen aquestes festes i les tradicions que l'acompanyen, que són diferents arreu del món.  En algunes poblacions, però, la festa és un xic més grossa.

A Calonge, per exemple, el dilluns 19 de desembre de 15 a 16.30 h, a l'Hotel de les Entitats, l'alumnat del curs de català de nivell bàsic 1 participa en un taller de postals de Nadal amb la tècnica de scrap, a càrrec de Sandra Camps. 

A Olot, el dimarts 20 a les 18 h i a Can Monsà, hi ha xocolata desfeta i neules per als alumnes i les parelles lingüístiques.

A Banyoles, el dimarts 20 a les 15 h, els alumnes del B1 fan la darrera classe de l'any 2016 en un entorn únic: el monestir de Banyoles, que cada any és la seu de l'Exposició de Pessebres de la comarca. Un integrant de l'Associació de Pessebristes de Banyoles els acompanya en el recorregut pels diversos diorames que hi ha exposats i els n'explica tots els detalls. A continuació, hi ha berenar per a tots els assistents. 

A Figueres, el dimecres 21 a les 11.15 h a la Rambla, els alumnes i el professorat de l'Oficina de Català celebren el Nadal amb una cantada de nadales a la Rambla de Figueres i fan cagar el tió a la Fundació Clerch i Nicolau. Durant el mes de desembre els alumnes aprendran tradicions i costums nadalencs, faran un mosaic amb els millors desitjos per aquesta època i un pessebre amb collage que exposaran al vestíbul de la Fundació Clerch i Nicolau.

A Lloret de Mar, el dimecres 21 a les 19 h, el gimnàs de l'escola Esteve Carles torna a ser l'escenari de la festa de Nadal per a alumnes dels cursos de l'Oficina de Català i els participants en el Voluntariat per la llengua. Hi ha degustació de menjars dels països d'origen dels alumnes i tothom que vulgui pot interpretar una peça musical, cantar una nadala o brindar per les festes i per l'any nou!

     

A Porqueres, els alumnes del C2 l'últim dia de classe s'han animat a gravar un mannequin challenge:

Carta als Reis

Clica a la imatge i descarrega't la carta als Reis del CPNL (pdf).

   

La felicitació

El CNL de Girona us desitja molt bones festes!

        

Més informació

Calendaris

Pujar

Descarrega't el calendari del 2017

Properes activitats

Pujar

Primeres activitats de l'any 2017

Dimecres, 11 de gener de 2017 a les 18:00

PRESENTACIÓ DE LLIBRES

Mercè Saurina presenta el seu llibre 'Com  llunes de Saturn' a Figueres 

Fundació Clerch i Nicolau (c. Nou, 53)
Figueres

 

L'escriptora Mercè Saurina farà una xerrada per als alumnes del cursos de  català de Figueres que han llegit el seu llibre Com llunes de Saturn, finalista  del Premi de novel·la curta Just M. Casero 2010.

Des del dijous, 12 de gener de 2017 a les 15:00 fins al dijous, 26 de gener de 2017                   

CLUB DE LECTURA EN CATALÀ

Segon Club de lectura fàcil a Figueres

Pl. del Sol, 11
Figueres

 

Inici del segon Club de lectura fàcil amb la col·laboració de la Biblioteca Fages de Climent. Els participants es reuniran dos cops al mes de gener per llegir 'Miquel Strogoff' de Jules Verne, adaptat per Lluís Quintana.

La bibliotecària Yolanda Alcalá condueix el grup format principalment per alumnes del cursos de català i usuaris de la biblioteca.

Des del dijous, 12 de gener de 2017 a les 19:00 fins al dilluns, 30 de gener de 2017

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

Inauguració de l'exposició "A dues veus" a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll

C. de les Vinyes, 1
Ripoll

 

L'exposició "A dues veus", que mostra l'experiència de diverses parelles lingüístiques de Vilafranca del Penedès, donarà el tret de sortida al Voluntariat per la llengua a Ripoll.

A més d'inaugurar l'exposició, el dia 12 també es farà una sessió informativa perquè tant les entitats com la ciutadania en general coneguin el projecte i s'engresquin a compartir una hora del seu temps per fer de la llengua un vincle social.

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Centre de Normalització Lingüística de Girona

C/ Ciutadans, 18.
17004 Girona
972 22 06 63
cnlgi@cpnl.cat
www.cpnl.cat/girona 

Llicència de Creative Commons 2016 Consorci per a la Normalització Lingüística